Soms is een applicatie of een programma handig omdat er heel veel functionaliteiten in zitten waarmee je tien of honderden dingen heel gedetailleerd kan doen. Deze keer heb ik een programma gevonden waar ik al niet meer zonder kan juist omdat het maar 1 ding kan: stukjes tekst opslaan. Pasteboard is een handig digitaal notebook met 10 pagina’s. En dat is alles. Geen labels, geen mappen, geen lettertypes. Gewoon een digitaal blok met tien (lege) blaadjes. En juist daarom is het zo handig. Want hoe vaak schrijf je niet even snel iets op een stukje papier of een post-it, of hoe regelmatig heb je niet een alinea tekts of regels code die je even snel wilt opslaan om later te gebruiken? Ik open pasteboard en plak de teksten, codes, telefoonnummers op ene van de pagina’s. Pasteboard bewaart de tekst direct (er zit niet eens een bewaarknop op) En ook als je het programma afsluit blijft de inhoud op alle pagina’s automatisch bewaard. Ik gebruik evernote voor teksten en foto’s die ik langdurig wil bewaren. Pasteboard is eigenlijk een set digitale post-its die teksten bewaart die ik even wil opslaan voor later gebruik.Handig in al zijn simpelheid. Ik gebruik het nu ongeveer twee weken en het is een van de programma’s waar ik niet meer zonder kan.